Gevonden 100 roebel 1910

Geld gevonden in een tsaristische fles

Laat me je een verhaal vertellen dat me heel toevallig is overkomen. Er waren dus omstandigheden dat ik naar familie in het dorp ging. Schone lucht, pittoreske velden, landen eromheen — brachten me op het idee om mijn hobby hier voort te zetten. Loop tussen de bomen, langs de velden op zoek naar ongebruikelijke items.

Ik liep elke dag, maar ik slaagde erin om slechts een paar niet de meest interessante items te vinden. De waarde werd op een geheel onverwachte plaats gevonden, en waar, nu zal ik het uitleggen.

De volgende dag, na een hevige regenbui, trok ik hoge laarzen aan en voerde verkenning uit, niet langs het veld, maar in het midden ervan. Mijn familieleden vertelden me dat er vele jaren geleden huizen stonden en dat er misschien iets bewaard is gebleven, bijvoorbeeld een paar munten. Ik had geen metaaldetector bij me, dus ik hoopte niet op een resultaat.

Terwijl ik met mijn voeten over de grond harkte, struikelde mijn laars over een hard voorwerp. Het was een groene fles van dik glas, waarin onbegrijpelijke bundels lagen. Thuis heb ik de vondst gewassen en zorgvuldig onderzocht.

De inscripties op het glas, informatie op internet vertelden dat de vondst in de 19e eeuw was gedaan, dat wil zeggen dat zelfs de container zelf van historische waarde is. Binnenin was echter iets belangrijkers opgeborgen.

Er was geld in 100 roebel van 1910 met de afbeelding van Catherine II, blijkbaar, toen de huizen werden gesloopt, vergat iemand hun schuilplaats of wist hij het gewoon niet. Ze haalden de papieren eruit met een lang pincet om de «verpakking» niet te verstoren.

Ik heb lang moeten lijden, omdat de nek erg smal is. Een paar bankbiljetten waren voldoende om op te sturen ter bevestiging van echtheid.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *