Oud huis zoals dat van oma

Een oud verlaten huis en de enige vondst is het USSR Molniya-horloge

Ongeveer honderd kilometer van mijn huis is een bos waar ooit een dorp was. Bijna alle gebouwen werden verwoest, slechts enkelen wisten de muren te redden. Dit oude huis herinnerde me aan de warme tijd toen ik bij mijn grootmoeder in het dorp kwam, wegliep van de boze haan en verse verse melk dronk.

Naast zo’n gebouw ontdekte ik meteen kleine molenstenen. In het verleden werd met hun hulp volkorenmeel gemaakt, degene die nu wordt verkocht is compleet anders en de geur van broodjes is niet hetzelfde. Onze aarde absorbeert niet alleen regen, maar ook een chemische stof die niet goed is voor de gezondheid. In het huis staat een stevige, houten hanger die blauw is geverfd met een pretentieloos patroon.

De muren zijn witgekalkt, wat nog interessanter is dan standaard behang, omdat ze er comfortabeler uitzien. De vervallen houtkachel is ook gewit, de ramen zijn oud. Mijn metaaldetector in de hand detecteerde de aanwezigheid van ijzer op de vensterbank, na de toplaag een beetje «vernietigd» te hebben, was ik ervan overtuigd dat dit gewone spijkers waren. Er zijn hier geen meubels of dingen, alleen afbrokkelend stof van het plafond en hooi, maar hierdoor heeft het oude huis zijn uniciteit niet verloren.

Van de tekortkomingen merkte ik schimmel op — het groeide overal en was zeer divers, ik heb zulke «planten» nog niet gezien. Daarom neem ik bij het plannen van een wandeling door oude gebouwen altijd een masker mee. Ik raad niemand aan om sporen in de lucht in te ademen. In de oven vond ik de overblijfselen van sieraden. Ik vond niets op zolder, maar het was interessant om naar het dak te kijken dat bedekt was met oud stro en riet. Er was ook een stok met een scherp uiteinde, zoals ze me later uitlegden, dit is een houten naald om het dak te laten flitsen.

Na controle van de kamers, de gang en de zolder vond ik niets van waarde. Vaak passeerde ik een tas die aan een anjer hing, en ik raadde alleen maar om naar binnen te kijken voordat ik wegging. Er was een goed bewaard gebleven USSR Molnija-horloge. Het leek vreemd dat iedereen behalve zij uit het oude huis was gehaald. Misschien is dit iemands schuilplaats, of hebben ze, zoals ik, niet in een vervallen tas gekeken, schijnbaar leeg.

Thuis controleerde ik de kosten op internet. De prijs van Sovjet-horloges Lightning is maximaal drieduizend roebel, afhankelijk van of ze werken of niet en hoe ze werden beschermd tegen externe factoren. Deze werken niet en ik moet nog uitzoeken waarom.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *