Vondsten in het veld

Koninklijke munten in een veld op de plaats van een afgebrand dorp

Dit verhaal is nog van vorig jaar, ik heb de foto’s op mijn computer bewaard om aan mijn vrienden te laten zien, want ik verkoop regelmatig wat dingen en er blijft niets over als aandenken. Die dag ging ik op reis naar een ooit afgebrand dorp, waar ik veel interessante voorwerpen vond.

Ik heb waarschijnlijk drie uur rond het veld gelopen met een metaaldetector om vondsten te doen. Ik had geen medelijden met de tijd die ik besteedde toen ik de vondsten op één hoop verzamelde en het resultaat zag. Het eerste item was snel genoeg gevonden. Het was een koninklijke munt uit 1856 uitgegeven onder Alexander II, de veiligheid liet veel te wensen over.

Nog een schat van dezelfde kwaliteit, blijkbaar aangetast door de brand die hier uitbrak. Het teken van 1882 van de Trekhgorny-brouwerij was, ondanks zijn toestand, ongebruikelijk, ik vond het voor het eerst. De volgende koninklijke munt was een polashka uit 1734 en een uiterst zeldzame Siberische 1 kopeck uit 1771.

Een verrassing was een klein zilveren hangertje met de afbeelding van een heilige, vermoedelijk uit de 19e eeuw. Tegelijkertijd werden kleine «gewicht» -knoppen met een onbegrijpelijk ornament gevonden.

Aanrader:  hoe ik langs de kust liep met een metaaldetector

Later ging ik verder naar het volgende gedeelte waar ik het insigne «30 jaar Komsomol» tegenkwam, een zilveren maar al geoxideerde munt uit 1943, een medaille met de inscriptie «versiering voor vrouwen en meisjes» en een bijna zwarte ring van oude leeftijd.

De meeste van deze dingen zijn nog steeds te koop, een paar zijn verdwenen. Helaas is hun veiligheid inferieur aan die welke naast de mijne worden verkocht. Toen ik door deze foto’s keek, besloot ik er nog een keer heen te gaan, misschien ontmoet ik nog iets belangrijks.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *