Vondsten op stortplaatsen

Mijn eerste reis naar de stortplaats — vondsten, toepassingen

Ik begon naar de stortplaats te gaan nadat ik een persoon op het werk had ontmoet, en toen zat ik in een hopeloze situatie — mijn computer ging kapot en onze vondst heeft me enorm geholpen. Deze keer wil ik jullie vertellen over mijn eerste zelfstandige uitje.

Onze stortplaats ligt ongeveer vijftig kilometer van de stad, regelmatige controles worden niet alleen door mijn vriend en ik geregeld, maar ook door andere bewoners, dus er is hier zo’n regel — wie tijd heeft, heeft geluk. Je kunt interessante dingen in de prullenbak vinden, het belangrijkste is om de pakketten te begrijpen — je kunt er aan zien wat voor soort afval er is. Het is beter om met handschoenen, een stok of een ander zelfverdedigingsmiddel te lopen en niet alleen — voor het geval dat.

Laten we verder gaan met mijn bevindingen. Mensen gooien vaak onnodige, oude, maar werkende apparatuur weg. Dit kunnen desktop-pc’s, radio’s, verwarmingen, camera’s zijn. Het is beter om de kleding niet aan te raken, hoewel mijn vriend herhaaldelijk pakjes met oude dingen tegenkwam en bij het controleren van zijn zakken vergeten roebels vond. Soms droeg hij zelfs de broek die hij vond, omdat die nieuw was — met een maatlabel. Maar ik zou er toch niet voor gaan.)

De eerste cache begraven in een stapel afval was een tas met een laptop, hoesjes van telefoons en tablets, elektronische borden, opladers voor verschillende apparaten. Thuis heb ik verschillende opladers gecontroleerd voor mijn telefoons die ik hier heb gevonden, trouwens, een ervan is met succes gerepareerd door Apple. Twee bleken te werken, de rest gooide eruit.

Een apart onderwerp is speelgoed. Een vriend vroeg me om alles op de radio op te pikken. Werkende onderdelen gebruikt hij voor persoonlijke doeleinden. Terwijl ik op zoek was naar iets dat echt nodig was, stuitte ik op een uitgebrande gameconsole, borden, oude luidsprekers, een bandrecorder, een van de eerste Siemens-laptops.

Over het algemeen kan een reis naar een stortplaats geen werkende apparatuur meer behagen, ik heb bijvoorbeeld een systeemeenheid gevonden. Ik haal hem thuis wel uit elkaar en vind misschien de ontbrekende onderdelen voor de tweede computer. Er is waarschijnlijk meer elektronica dan andere rommel. Kleine huishoudelijke artikelen zoals potten, emmers, lepels etc. houd ik geen rekening mee.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *